Weberklubben
Nu med  medlemmar
border gfx

Villkor för användning av FORUM

Weber Klubben är till för Weber-entusiaster, och här diskuteras allt som har med Weber och Weber Klubben att göra. Debatten är tänkt att fungera som en trivsam samlingsplats där du kan hitta inspiration till grillrätter och debattera grillkulturen och de evenemang som Weber Klubben anordnar.

Diskussioner om andra grillmärken hör inte hemma här, eftersom det finns flera andra utmärkta ställen för sådana diskussioner. Weber Klubben vill heller inte vara en yttringsplats för negativa åsikter om andra grilltillverkare.

Därför ber vi våra medlemmar att föra debatten i en saklig ton. Om vi får kännedom om innehåll eller åsikter som kan kränka andra förbehåller vi oss rätten att ta bort innehållet utan förvarning. Om händelsen upprepas får medlemmen en varning och kan därefter uteslutas.

border gfx

Medlemmarnas debatter

border gfx

Skorstenständare

border gfx
border gfx

Hej alla,

Weber-nybörjare här som inför semestern införskaffat en Weber One-Touch Premium och en skorstenständare.

Problemet jag har är att det ryker så fruktansvärt mycket och länge när jag ska tända briketterna. Gör enligt alla instruktioner jag kan hitta, 3 st. tändkuber på grillgallret (bottenventilen stängd) och skorstenständaren på när lågorna tagit sig. Igår kom en granne 4 hus uppför gatan och tittade varifrån röken kom (trodde väl att det brann någonstans).

Vad gör jag för fel och hur ska jag göra?

Kan tillägga att briketterna jag använder är ICA Maxis egna ICA Cook @ Eat (Köpte grillen där).

 

Tackar på förhand för alla svar och råd.

 

Hälsningar,

Kent

border gfx
border gfx
  • boran
  • Inlägg: 26
  • 2014-07-25

 Jag kan inte se att du gör något fel. Prova med en annan sorts briketter. 

Jag gör som du med skillnaden att jag snålar till det med bara en tänd-någonting (kub, påse eller tändpapper) och kompletterar med löst hopknycklade tidningspapper.  Pappret gör att det ryker lite extra. Det ser ut såhär:

 

border gfx
border gfx

Tackar för bilden. Då finns det hopp om att det ska fungera.

Kan bara säga att det hittills har rykt bra mycket mera än på bilden när jag har tänt (mer som ett gammalt ånglok eller en ångbåt). Jag får ta och köpa andra briketter och testa när det är grilldags nästa gång.

 

/Kent

border gfx
border gfx
  • -
  • Inlägg: 8
  • 2015-02-16

 Jag placerar skorstenständaren på ett kakburkslock och tänder därefter kolet med T-sprit, det ger en kort stund med klar låga och kolet glöder sen på bara några minuter och det hela till en mycket låg rökutveckling.

Locket anväder jag för att ingen  T-sprit skall rinna ner i grillen. ( Det går lika bra att placera skorstenständaren på marken ijämte grillen om lämpligt underlag finns). Det är också kol som jag använder och kan inte med säkerhet säga om det fungerar lika bra med briketter.

border gfx
border gfx

 Jag placerar min skorstenständare (weber) på grillgallret i en annan grill med lite hopknycklat papper under, i tändaren har jag ca 20-25 weberbriketter, vid tändning så ryker det förstås lite grand i ett par minuter men inte alls lika mycket som på ovanstående bild. för att minimera röken måste man maximera lufttillförseln till skorstenständaren annars blir det bara en massa oförbrända rökgaser som bolmar ut.

border gfx