Weberklubben
Nu med  medlemmar
border gfx

Villkor för användning av FORUM

Weber Klubben är till för Weber-entusiaster, och här diskuteras allt som har med Weber och Weber Klubben att göra. Debatten är tänkt att fungera som en trivsam samlingsplats där du kan hitta inspiration till grillrätter och debattera grillkulturen och de evenemang som Weber Klubben anordnar.

Diskussioner om andra grillmärken hör inte hemma här, eftersom det finns flera andra utmärkta ställen för sådana diskussioner. Weber Klubben vill heller inte vara en yttringsplats för negativa åsikter om andra grilltillverkare.

Därför ber vi våra medlemmar att föra debatten i en saklig ton. Om vi får kännedom om innehåll eller åsikter som kan kränka andra förbehåller vi oss rätten att ta bort innehållet utan förvarning. Om händelsen upprepas får medlemmen en varning och kan därefter uteslutas.

border gfx

Medlemmarnas debatter

border gfx

Glöden dör snabbt

border gfx
border gfx
  • NG17
  • Inlägg: 0
  • 2016-06-26

Jag har en Weber 57 one touch. Nu när jag grillar så har briketterna slocknat snabbt. Jag har tillräcklig mängd. Tänt dem med el-gaffel som legat på 20-30 min så de verkligen har fått den grå fina färgen. Sedan lagt på köttet och börjat grilla. Allt väl så långt. Men när jag sedan efter ca 10 min vänt köttet så börjar tempen sjunka och allt dör av. Har provat spjällen i olika läge men vet inte vad som är fel? Har nu hänt ett par gånger. Nån som vet nått??

border gfx
border gfx
  • boran
  • Inlägg: 26
  • 2016-08-26

 Det är inte så enkelt som att du har dåliga briketter och ska prova med ett annat märke?

Jag kör ganska mycket med både de nya weber-briketterna och Granngårdens. De håller temperaturen bra.

border gfx
border gfx

 Jag har en wsm 57 cm och använder numera endast weber briketter med ett mycket gott resultat, jag placerar ut en ring av briketter, ca 3 kg runt ytterkanten och sparar en plats i mitten där jag placerar ca 25 glödande briketter och låter sedan glöden sakta sprida sig utåt till övriga briketter, på så sätt kan jag ha en jämn temperatur ( 90 - 100 grader) i röken under ca 10 timmar utan påfyllning av briketter. det enda jag gör är att slänga in någon chunks ibland och vid behov justera bottenspjällen om temperaturen i röken skulle förändras.

border gfx