Weberklubben
Nu med  medlemmar
border gfx

50/50-grillmetod

50/50-metoden är perfekt till att laga mat, som först ska brynas och därefter grillas i en längre period för att bli helt genomstekt.
 
När briketterna är klara, lägger du dem på brikettgallret i den ena sidan av grillen. I den andra sidan placerar du en droppform, som samlar upp köttsaften. Häll gärna lite vätska i droppformen – det förhindrar köttsaften från att bränna fast – vilket ger maten en dålig smak. 

Du börjar med att bryna köttet- t.ex. Kycklinglår eller fläskfilé – direkt över de glödheta briketterna. Därefter flyttar du köttet till den andra sidan av grillgallret, ovanför droppformen. Här grillar du färdigt köttet på indirekt värme. På gallret ovanför briketterna kan du tillaga de grönsaker du önskar som tillbehör t.ex., potatis, paprikor eller majskolvar i mindre bitar.

Något annat gott, du kan laga med 50/50-metoden är grillade nachos och chilisalsa, med hjälp av Webers kycklinghållare. Placera kycklinghållaren över briketterna i fyra till fem minuter – så får du enkelt och snabbt gott tilltugg till vänner och familj.
border gfx
border gfx

Step by step

border gfx