Weberklubben
Nu med  medlemmar
border gfx

Cirkulär grillmetod

Om du har ett riktigt stort stycke kött som tillexempel en hel kalkon, eller du gärna vill baka pizza, bröd eller tårtor, så är den cirkulära metoden perfekt.
 
Essensen av den cirkulära metoden är, att du lägger de varma briketterna på brikettgallret i en ring hela vägen runt kanten av grillen. Kom ihåg att ställa droppformen mitt på brikettgallret och placera maten ovanför, så att saften från maten inte droppar ned i grillen utan i droppformen. Häll gärna lite vätska i droppformen, så att köttsaften inte bränner fast och ger maten en dålig smak av sot.

Handlar det om pizza, gör du pizzan helt klar till grillning på en bit bakpapper eller på bakplåten. Därefter lägger du den på pizzastenen på grillgallret och låter den få tre till fyra minuter under locket. Dra sedan bort bakpappret/bakplåten från inunder pizzan och grilla färdigt den direkt på stenen i åtta till tio minuter, beroende på degens tjocklek. 

Grillar du fler än 2-3 pizzor samtidigt, är det viktigt att du byter sten under tiden. Annars blir den för varm och du bränner pizzabotten.
border gfx
border gfx

Step by step

border gfx