Weberklubben
Nu med  medlemmar
border gfx

Direkt grillmetod

Direkt grillning är perfekt för mindre köttbitar, som högst ska grillas 15-20 minuter t.ex. biffar, tigerräkor, hamburgare och kycklingbröst.
 
Tänd din skorstenständare med briketter i, när alla briketter glöder och är täckta av ett tunt lager aska (efter 20-25 minuter), fördelar du briketterna jämnt över hela brikettgallret. Den jämna fördelningen ger en enhetlig värme över hela grillarealen, och all mat blir grillad direkt över de glödande briketterna.

Du har helt säkert testat den här metoden tidigare på en vanlig öppen grill, men i en sluten Weber-grill får du ett mycket bättre resultat. När du använder locket, håller du nämligen kvar ångorna från maten i grillen, vilket gör maten mer mör, saftig och smakfull. 

På din gasgrill grillar du direkt genom att lägga maten direkt ovanför de tända brännarna. Du kan styra värmen väldigt exakt genom att skruva upp och ner för regulatorerna. 
border gfx
border gfx

Step by step

border gfx