Weberklubben
Nu med  medlemmar
border gfx

Indirekt grillmetod

De grundläggande metoderna för indirekt grillning, blev utvecklade av Weber-Stephen på 50-talet. De väckte stor uppståndelse, att folk plötsligt fick möjligheten att grilla kalkoner, lam och stora stekar som ska ha mer än 20 minuter, var en sensation.
 
En av de första och mest kända metoderna inom indirekt grillning går ut på att när briketterna är färdiga, fördelar du dem på brikettgallret med lika många briketter på varje sida. I mitten av gallret ska det inte vara några briketter. Här placerar du istället en droppform, som samlar upp saften från maten, maten lägger du på grillgallret precis ovanför droppformen. 

Kom ihåg att lägga på locket på grillen med en gång. Det geniala med Weber-grillen är att det inte bara är en grill, men den fungerar också som en varmluftsugn. Eftersom grillen står utomhus, där luften är mer fuktig, blir maten mer saftig och smakfull, på det viset får du den helt autentiska Weber upplevelsen.
border gfx
border gfx

Step by step

border gfx